Harjoittelijana Tontossa – Sanna Stolberg rohkaisee heittäytymään uusiin haasteisiin

March 29, 2023

Tontolaiset ovat saaneet riveihinsä vahvistusta. Mukaan on hypännyt näyttelijänkin uraa tehnyt opiskelija Sanna Stolberg. Tällä kertaa toisella puolella kameraa ja harjoittelijan roolissa.

Joka päivä oppii paljon uutta

Luova ja innovatiivinen Sanna opiskelee kansainvälistä liiketoimintaa Aalto Yliopistossa. Hän on ollut tyytyväinen ensimmäisiin viikkoihinsa Tontolla. 

“Ensifiilikset ovat, että joka päivä oppii paljon uutta. Työnkuva on tosi laaja ja olen päässyt osallistumaan monipuolisesti eri projekteihin. Työilmapiiri Tontolla on tosi hyvä ja minut otettiin hyvin mukaan. Voin kysyä mistä vain ja täällä korostetaan, ettei tyhmiä kysymyksiä ole. Siisteintä on ollut, että pääsen näkemään millaista tällä alalla työskentely on oikeasti”, Sanna kommentoi fiiliksiään harjoittelun ensimmäisiltä viikoilta. 

Sanna odottaa pääsevänsä syventymään kokonaisvaltaisesti videotuotannon prosessiin. Hän haluaa lisäksi oppia ymmärtämään tulevaisuuden tarpeita alalla ja hahmottaa mitä haluaisi opiskella harjoittelun jälkeen.

Kuvauspäivät ovat suosikkeja

Harjoittelussaan Sanna on tähän mennessä toiminut assistenttina kuvauspäivinä ja avustanut kuvauksissa. Lisäksi hän on hoitanut castingia, cateringiä sekä etsinyt lokaatioita. 

“Mun lemppareita ovat kuvauspäivät, vaikka ne ovat vähän kiireisiä. Kun asiat ovat hyvin valmisteltu ja kaikki tietävät mistä ovat vastuussa ja mitä pitää tehdä, niin hommat toimivat. Kuvauspäivänä suunnitellut asiat konkretisoituvat ja heräävät eloon”, iloitsee Sanna. 

Sannaa kiinnostaa TV- ja elokuvamaailman opiskelu, sekä tuottajan ja ohjaajan työt. Harjoittelun jälkeen Sanna suuntaa opiskelemaan elokuvatyötä ja tekemään kandia Lontoon University of Westminster -yliopistoon. 

Kannattaa heittäytyä rohkeasti ja hakea

Sanna haluaa rohkaista harjoittelun aikana kysymään neuvoa alan kokeneemmilta konkareilta. Hän ohjeistaa muita harjoittelusta kiinnostuneita unohtamaan ajatukset, ettei olisi tarpeeksi taitoja harjoitteluun sekä kannustaa aloittamaan siitä lähtökohdasta, ettei vielä osaa ja tiedä kaikkea.

“Harjoittelu on oman osaamisen kehittämistä. Kannattaa rohkeasti kysyä ja opetella uusia asioita sekä heittäytyä rohkeasti ja hakea. Harjoittelun kautta oppii niin hyvin teorian ja lukemisen tueksi. Harjoittelussa pääsee tekemään myös sellaisia asioita, joita ei olisi osannut odottaakaan”, Sanna vinkkaa. 

“Harjoittelemalla oppii”, tiivistää Sanna.

Haluaisitko sinä harjoittelijaksi Tontolle? Laita rohkeasti hakemus rekry@tonto.fi 

takaisin
Tee asiat hieman helpommin
Tonto Helsinki on kuin tuotantoyhtiö, mutta suunniteltu ja tehty tämän päivän tarpeita varten.
Ota yhteyttä