Huiput Creative Festival – mitä jäi käteen?

June 14, 2023

Eräänä toukokuun tiistaiaamuna vastaava tuottajamme Ville suuntasi intoa puhkuen kohti Länsisatamaa. Aamuaurinko hätyytteli tihkua ja tuulta, kun hän tepasteli sisään korkeana rannan tuntumassa seisovaan Clarion Hotelliin. Ville oli virittänyt mielen avoimeksi vastaanottamaan uusia ideoita Huiput Creative Festivalista, joka on luovan suunnittelun kärkitapahtumaan. Festivaalipäivä antoi mitä lupasikin: mielenkiintoisia puheenvuoroja luovan alan kotimaisilta ja kansainvälisiltä konkareilta, sekä hauskoja workshopeja ja kohtaamisia alan ihmisten kesken. 

Ville listasi meille muutaman oivalluksen, jotka tapahtumasta jäivät päällimmäisinä käteen. 

Regeneratiivinen suunnittelu syrjäyttää vastuullisen ajattelun

Vastuullinen suunnittelu. Hyvä juttu, mutta jo vähän old news? Fakta on se, ettei vastuullisuus ehdi pelastaa maapalloamme. On tehtävä enemmän. 

Regeneratiivinen suunnittelu tarkoittaa yhteispeliä luonnollisten ekosysteemien kanssa, sekä jo olemassa olevan luonnon jäljittelyä. Regeneratiivisella suunnittelulla otamme monta steppiä eteenpäin vastuullisuusajatteluun verrattuna. Kun vastuullisuus on parhaimmillaan ilmastoneutraalia, ymmärretään regeneratiivisessa suunnittelussa se, että ihminen on osa luontoa. 

Luovuus vaatii ruokkimista

Yhteiskunta ohjaa meitä kohti tuttuja ja turvallisia ratkaisuja. Tämän vuoksi luovuuden on tapana hävitä iän myötä. Luovuuden ylläpitäminen vaatii itseluottamusta, ruokkimista ja jumppaamista. Luovuus on jatkuvaa keksimistä ja se pääsee kukkimaan, kun pääsemme irralleen maailmasta. Meidän luovan alan ihmisten on siis pystyttävä rakentamaan oma kuplamme, jossa itseään voi ilmaista vapaasti, rohkeasti ja räiskyen. 

Bisnestä tarvitaan taiteen lisäksi 

Ihmisen tykkäävät asioista, jotka näyttävät hyvältä. Aina ei kuitenkaan tarvitse olla trendikäs. Taiteen lisäksi alallamme tarvitaan raakaa bisnestä.

Ole rohkea ja hassuttele!

Leikkisä viestintä ja epätäydellisyys luovat inhimillisyyttä ja samaistuttavuutta, koska olemme kaikki ihmisiä. Tämän lisäksi tunnetason psykologia vetoaa meihin. 

  • Näe tyypilliset asiat eri kulmasta
  • Yhdistele eri asioita johonkin tyypilliseen mielikuvaan. 
  • Kysy aina kysymyksiä. 
  • Ja viimeinen, ihan käytännön vinkki: lisää kuviin liikettä ja grafiikkaa. 

Kiitos huikean tapahtumasta Grafialle ja muille osallistujille ja puhujille! 

takaisin
Tee asiat hieman helpommin
Tonto Helsinki on kuin tuotantoyhtiö, mutta suunniteltu ja tehty tämän päivän tarpeita varten.
Ota yhteyttä