Traficom

Mitä

Valtasimme olohuoneen audiovisuaalisella älyllä Traficomin tietoiskuissa. Tavoitteena oli lisätä kotitalouksien HD-valmiutta antenni- ja kaapelitalouksissa. Toteutuksen ideana oli, että älytelevisio ympäröi meidät, joten kuvasimme kaiken ledscreeneistä tehdyn kuution sisällä.

Milloin
Elokuu 2020
Kuka

Ohjaaja Miikka Lommi
Kuvaaja Tuomas Järvelä
Vastaava tuottaja Ville Salminen
Tuottaja Noora Luostarinen

Ajantasaisen ja toimivan television asialla.

BtR (Bob the Robot) pyysi Tontolta näkemystä Traficomin Ajantasainen ja toimiva televisio -tietoiskuun. Sen toivottiin olevan raikas, nykyaikainen ja värikäs visuaalinen kokonaisuus kuten Äly-tv.

Tietoiskujen tyylilajissa yhdistyivät aitous ja äly – tekniikan ja aivan tavallisen tv:n töllöttäjän yhteenliittymä. Ohjaajana oli mainio Miikka Lommi, joka sai upeasti esiintyjistä kuvaustilanteessa esiin heidän aitouden ja reaktiot. Spiikkeriksi valittiin upean äänen omaava Mirja Pyykkö.

Erikoispiirteenä tuotannossa oli idea, jossa kodin seinät ovatkin tehty kauttaaltaan videoscreeneistä, ajatuksella "älytelevisio ympäröi meidät". Tuotannossa hyödynnettiin led-tekniikkaa, josta vastasi RMC Oy, joka rakensi ledscreeneistä LED-kuution (4m x 4m). Tällaista kuutiota ei ollut ennen Suomessa tehty. Teknistä säätöä ja ihmeteltävää riittikin, kun laskelmoimme seinien pikselikokoa suhteessa kameran resoluutioon. Kuution kuvapinnoilla toistettiin ennakkoon tehdyt video-animaatiot. Animaatiot syntyivät Juha Takaben käsissä.

"LED-kuutio - se oli upea kokonaisuus! Sen kanssa ei ilmennyt ongelmia kun oli luotettava yhteistyökumppani rakennuttajana. Filmit kokonaisuudessaan ovat onnistuneet - leikkaus, äänisuunnittelu, värimäärittely, Mirjan spiikit. Paljon saatiin mahtumaan kestoon! Kokonaisuus on värikäs ja kiinnittää huomiota." -Noora, tuottaja ja Tontolainen.

Haasteiltakaan ei täysin vältytty, sillä kuvausten lähestyessä eräs nimeltä mainitsematon pandemia iski päälle ja kuvaukset siirtyivät tulevaan. Puolen vuoden tauon jälkeen homma lähti kuitenkin taas uudestaan käyntiin ja pääsimme vihdoin kuvailemaan.


Lisää kuvia Tonto Helsingin Instagramissainstagram.com/tontohelsinki
Tee asiat hieman helpommin
Tonto Helsinki on kuin tuotantoyhtiö, mutta suunniteltu ja tehty tämän päivän tarpeita varten.
Ota yhteyttä